banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Més de 100 funcions de 15 disciplines diferents, a la FIMAG 2016 de Torroella


La 5ª Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, FIMAG 2016, que se celebrarà enguany del 3 al 5 de juny, portarà en aquesta edició més de 100 funcions en 15 espais del municipi, amb 30 artistes de 15 disciplines diferents provinents de 8 països. El matí del 20 d’abril se va presentar públicament la programació al Museu del Cinema de Girona, en un acte que va comptar amb la participació de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, del president de la Diputació, Pere Vila, del director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Francesc Ten, i de David Agell, director artístic de FIMAG.

La Gran Gala Internacional, un espectacle que reuneix sis estrelles de prestigi mundial, és sens dubte el plat fort del festival. L’organització de FIMAG ha programat tres funcions de la Gala Internacional a l’Auditori-Teatre Espai Ter: la primera el 4 de juny a dos quarts de deu del vespre, i la segona i la tercera el 5 de juny a les dotze del migdia i a les cinc de la tarda. L’organització va decidir fer dues funcions més de la Gala després de la bona acceptació de la venda anticipada d’entrades, ja que aquesta és la primera edició de la fira en la qual s’han posat a la venda les entrades amb tanta antelació. Sis mags, tots ells primeres figures en els seus respectius països, convertiran les tres funcions en un somni fet realitat. Cadascun dels mags oferirà un gènere de màgia especial, ja sigui general, còmica, grans il·lusions o manipulació. Els mags participants en aquesta edició són Anson Lee (Taiwan), Cia Mag Edgard (Barcelona), D’Albérniz (Vitoria-Gasteiz), Disguido (Itàlia), Igor Trifunov (Sèrbia), Pedro Volta (Madrid), Ta Na Manga (Portugal) i Isaac Jurado (Barcelona), que també exercirà de presentador. En conjunt, oferiran uns números molt espectaculars visualment i que mai fins ara s’havien pogut veure a casa nostra. Durant la primera funció de la Gala Internacional, a més, tindrà lloc l’entrega del Premi Fimag 2016, que es dóna a un professional de la màgia en reconeixement a la seva trajectòria i que enguany ha recaigut a la Botiga Màgicus de Barcelona.

Abracadabra i Txarango

Una novetat d’aquesta cinquena edició de FIMAG és la destinació del 5% dels beneficis de les funcions de la Gala Internacional a la Fundació Abracadabra de Mags Solidaris (www.fundacionabracadabra.org), entitat que programa espectacles de màgia en centres que s’ocupen d’infants, persones amb discapacitat, residències de gent gran i persones sense sostre, amb l’objectiu de “fer que la màgia sigui real” per als col·lectius amb més necessitats. Cal destacar que el Director Artístic del FIMAG, David el Mag, forma part d’aquesta associació, la qual col·labora amb la Fira des de la seva primera edició. “Fer que la màgia sigui real” és precisament el lema que farà de fil conductor de les diferents campanyes que ha preparat l’empresa gironina de màrqueting i comunicació creativa ENNA, que, des d’aquesta edició, col·labora amb l’Associació Cultural FIMAG i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, organitzadors de la fira.

Per impulsar aquesta iniciativa solidària, Txarango, una de les bandes de referència del panorama musical català, ha enregistrat un espot promocional en el qual, tot cantant, convida a comprar una entrada per col·laborar amb la campanya de la Fundació Abracadabra. FIMAG ha programat tota una setmana de màgia solidària, del 27 de maig al 3 de juny, i la Fundació Abracadabra omplirà de trucs diferents centres que acullen persones amb necessitats espacials. El punt final d’aquesta setmana serà la Gran Festa Solidària, que se celebrarà el 3 de juny al pati del Museu de la Mediterrània amb les actuacions de David el Mag, el Mag Sergi, Carles el Mag i la Maga Clara. La festa acabarà amb un dinar de germanor.

La Fira de referència del sud d’Europa

La variada i diversa oferta d’actes presentats fan del FIMAG un referent en el món de la màgia. Les diferents seccions de la Fira, sota el lema “Màgia als carrers i als palaus”, oferiran màgia al carrer, màgia solidària, màgia d’aparadors, màgia a la fresca i màgia golfa, màgia itinerant, cinema màgic, mercat màgic i màgia educativa a les escoles, sense oblidar les conferències, la gala dels mags joves, els tallers... També es tornen a organitzar activitats per als professionals i amants de la màgia: “FIMAG pro”, un punt de trobada per a programadors d’espectacles, i l’espai “CORNERpro”, un referent en la contractació i promoció d’espectacles ubicat al Museu de la Mediterrània. A banda, també s’ha programat el “BarCamp”, una trobada per debatre la utilització de la màgia en educació i alhora, conèixer aspectes de l’educació que puguin ser útils per a la màgia.

FIMAG s’ha fet un lloc en el món de la màgia i l’il·lusionisme, no només entre la població local i els milers de visitants que cada any s’hi han acostat, sinó també entre els professionals del sector. En aquest sentit, es proposa consolidar Torroella de Montgrí com a punt de trobada de la màgia al sud d’Europa, donat que existeixen pocs referents similars que concentrin tants espectacles, tan variats i de tanta qualitat en un sol cap de setmana. FIMAG treballa per oferir en cada edició noves propostes, reinventant-se per millorar els actes programats en anys anteriors en un intent de crear atractius innovadors. Una fira feta per a un públic de totes les edats i una programació oberta als professionals de la màgia, als amateurs, als iniciats i, en definitiva, a tota aquella gent que vulgui conèixer el fantàstic món de l’il·lusionisme.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La Fundació Vila Casas mostra a Can Mario el treball de Xavier Escribà

Llegiu-ne més...

V Jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals

Llegiu-ne més...

La cuina de l’Empordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la “Boti-Farra per la llibertat”

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves instal·lacions

Llegiu-ne més...

La segona edició de Som Cultura presenta seixanta experiències culturals genuïnes

Llegiu-ne més...

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...