banner_b.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Dlmens, menhirs i coves, el nou llibre dEdicions de la Revista del Baix Empord


Aquest dijous 30 de mar surt a la venda el nou llibreDlmens, menhirs i coves. Monuments megaltics del Baix Empord, el Girons i la Selva, de Pau Roig Ros i Xavier Niell Ciurana, sis volum de la collecci Edicions de la Revista del Baix Empord. Amb prleg del Dr. Josep Tarrs i Galter, 256 pgines i ms de 200 fotografies, moltes delles indites, el llibre recopila tots els monuments megaltics (abrics sepulcrals, caus, cistes, coves i covatxes, dlmens, menhirs, paradlmens i roques amb inscultures) coneguts fins al dia davui en les tres comarques citades (ms de 150, molts dells mai publicats amb anterioritat) i surt a la venda en una edici limitada que, un cop exhaurida, no es podr tornar a editar.

Es tracta dun inventari rigors i exhaustiu que sestructura en nou captols, corresponents a nou zones geogrfiques ben delimitades i les seves respectives rees dinfluncia, que engloben els termes municipals de Begur;la Bisbal dEmpord; Calonge; Cass de la Selva, Castell-Platja dAro i SAgar; Crulles, Monells i Sant Sadurn de lHeura; Forallac; Llagostera; Palafrugell; Palams; Pals; Sant Feliu de Guxols; Santa Cristina dAro; Torrent; Tossa de Mar, i Vall-llobrega. Tanca el llibre un annex que aborda els caus del masss del Montgr, al terme municipal de Torroella de Montgr, anteriors en molts casos a laparici de les primeres construccions megaltiques.

Cada captol consta de les fitxes corresponents a tots els monuments megaltics que formen part de la zona geogrfica en qesti, enumerats no per ordre alfabtic sin de proximitat entre ells, aix com dun apartat final en el qual, sota el ttol genric Altres jaciments, senumeren de forma ms resumida els (possibles) monuments megaltics de la mateixa zona que encara no han estat recollits ala Carta Arqueolgica de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, en lactualitat noms poden ser considerats com a possibles i / o dubtosos. Cada fitxa consta de les coordenades geogrfiques del monument, una breu explicaci de la seva localitzaci i, finalment, una descripci sinttica de la seva histria i les seves caracterstiques principals i, si sescau, dels materials arqueolgics que es van trobar durant la seva excavaci.

Pau Roig Ros (Tarragona, 1978) s llicenciat en Comunicaci udiovisual i actualment s cap de redacci de les publicacions Revista del Baix Empord i Baix Empord Digital, per les quals ha escrit nombrosos articles sobre la cultura, la gastronomia, la histria i el patrimoni de les comarques gironines. Xavier Niell Ciurana (Cass de la Selva, 1987), per la seva banda, s llicenciat en Histria i ha cursat el mster en Iniciaci ala Recerca en Humanitats en la mateixa universitat. Membre de lInstitut de Recerca Histria, en lactualitat est realitzant la seva tesi doctoral sobre el fenomen megaltic del masss de les Gavarres i lArdenya, motiu pel qual ha escrit diversos articles sobre aquesta problemtica en diverses revistes especialitzades i ha realitzat algunes excavacions i prospeccions arqueolgiques en aquesta zona.

La presentaci de Dlmens, menhirs i coves. Monuments megaltics del Baix Empord, el Girons i la Selva, a crrec del Dr. Josep Tarrs i Galter, tindr lloc el divendres 7 dabril a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge (Carrer dAnselm Clav, 1).

   
   

Subscripci  

Subscriu-te a la revista clicant aqu

   

Baix Empord Digital  

   

Rebre informaci  

   

Noticies  

Programaci dela5a edici del Vvid, el mes de les experincies enoturstiques de la Costa Brava

Llegiu-ne més...

Gran afluncia de pblic al Terracotta amb la presentaci del catleg "De Vil Clara a Vil-Clara"

Llegiu-ne més...

La Fundaci Vila Casas mostra a Can Mario el treball de Xavier Escrib

Llegiu-ne més...

V Jornades gastronmiques de la tfona a Pals

Llegiu-ne més...

La cuina de lEmpordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la Boti-Farra per la llibertat

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves installacions

Llegiu-ne més...

La segona edici de Som Cultura presenta seixanta experincies culturals genunes

Llegiu-ne més...

El llibre Dlmens, menhirs i coves, editat per la Revista del Baix Empord, es presenta a Cass de la Selva

Llegiu-ne més...