banner_e.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

 

La Notaria de Palamós, finalista de la “Tapa de l’Any”

 

“La Notaria” de Palamós serà l’únic establiment de la província de Girona que participarà a la final de la “Tapa de l’Any”, que es celebrarà el proper 9 d’abril a Sitges. La iniciativa, promoguda pel Gremi d’Hosteleria de Sitges i Estrella Damm i que enguany arriba a la tercera edició, pretén premiar la millor tapa de tot Catalunya.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona va acollir el 21 de març la celebració de la semifinal de la “Tapa de l’Any”, en la qual van participar les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar a tot Catalunya entre 2015 i 2016. Tres eren els establiments de la província de Girona que optaven a passar a la final: Bubbles Gastrobar (Girona), La Notaria (Palamós) i Vinil (Girona).

Cada participant va preparar la tapa en directe, i la va presentar davant un jurat format per professionals del sector, entre els quals hi havia Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a “El Comidista” i a la revista Cuina; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a El Mundo; David Salvador, redactor de 7Caníbales; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.

Per torns, els vuit membres del jurat van valorar les peces del concursants seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. A l’hora de presentar la tapa, els participants van tenir l’oportunitat d’explicar al jurat el procés d’elaboració que han seguit i els ingredients emprats, així com també quina ha estat la seva inspiració. La final de la “Tapa de l’Any” tindrà lloc el proper diumenge 9 d’abril a l’Hotel Meliá Sitges en un acte conduit per l’actor i director de teatre i televisió Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany.

Les dotze tapes que, per la seva presentació, sabor i originalitat, han passat a la final són: “Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega”, d’Axarquia Restaurant (El Prat de Llobregat); “Senglar Obèlix”, d’El Cable (Sitges); “Berlina cruixent de calamar en la seva tinta”, de La Notaria (Palamós); “L’aperitiu”, de La Selva Cafè (Mataró); “La perla del mar i la terra”, de La Venta (Terrassa); “Farcellet de xai & parmentier trufat”, de L’Alegria del Teatre (Terrassa); “Rocalbot… català”, de L’Argilaguet 9 (El Vendrell); “Nipó.cat”, de Més que tapes (Reus); “Tàrtar de Toro”, de Nut Gastrobar (Barcelona); “Gastrimargia”, de Tastet del Reng (Balaguer); “Cua de bou amb escuma de patata trufada”, de Toca Teca (Barcelona); i “Bacallà Skrei xdF”, de XDF (Tarragona).


 

Sobre Estrella Damm i la gastronomia

El vincle històric d’Estrella Damm amb la gastronomia es tradueix en una aposta constant per les millors propostes nacionals i internacionals, amb l’objectiu d’activar l’hostaleria amb activitats gastronòmiques de qualitat sovint amb xefs reconeguts com a protagonistes. Així neixen, per exemple, les rutes de tapes, presents actualment a ciutats com Barcelona, Madrid, Miami, Lisboa, Màlaga o Múrcia, així com jornades gastronòmiques de productes únics, com el bacallà o l’arròs.

Aquest vincle es remunta als orígens de la marca a Barcelona, ciutat en la qual el bon menjar té un fort protagonisme. Avui dia, Estrella Damm se segueix elaborant 100% amb ingredients naturals i utilitzant la recepta original del 1876. El seu sabor pur i delicat que perdura en el paladar n’afavoreix el maridatge i li atorga una gran popularitat entre bevedors exigents i amants de la gastronomia.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Sant Cebrià dels Alls viurà aquest diumenge el seu XIIIè Aplec

Llegiu-ne més...

La mostra de cervesa artesana “Mar de Birres” torna a Palamós el dissabte 16 de setembre

Llegiu-ne més...

“Pioners de la fotografia a la Costa Brava” i “Cuina saludable”, les apostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest setembre

Llegiu-ne més...

Calonge-Sant Antoni organitza la segona edició del cap de setmana Verema i Família

Llegiu-ne més...

37a Fira de Vins i Caves de Catalunya i 22è tast de formatges

Llegiu-ne més...