banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Ja s a punt la 4 edici del Vvid, el festival del Vi


Labril es convertir per quart any consecutiu en el mes del vi a lEmpord: el festival Vvid oferir ms de 50 propostes on el vi s el protagonista. Enguany, els organitzadors han optat per reduir el nombre d'activitats (es passa de 75 a 50) per tal de millorar-ne la qualitat i tamb incorporar novetats com tastos en espais emblemtics com el Castell de Recasens, el Monestir de Sant Pere de Rodes, la casa de lAbat de Llan o la torre del Museu del Suro de Palafrugell.

Lenoturisme s, de fet, una pea clau per als cellers de lEmpord per donar a conixer el seu producte i, a ms, t una incidncia clara en les vendes que es fan directament al client. Segons dades del Consell Regulador de la DO Empord, de les 5.800.000 ampolles venudes el 2016, un 11% van ser vendes directes des dels propis cellers. Enguany, i com a novetat, totes les activitats del Vvid es podran reservar directament al web del festival.

Amb lobjectiu de promocionar la ruta del vi de la DO Empord, atraure visitants i omplir dactivitats un mes com labril (quan els viticultors no estan tan enfeinats), el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consell Regulador van iniciar lexperincia del Vvid. El festival del vi arriba ara a la quarta edici i els organitzadors lhan volgut replantejar. Per una banda, sha redut el nombre dactivitats buscant que siguin de major qualitat i tamb shan distribut de manera agrupada al territori. Cada setmana, les propostes es concentraran en un mbit territorial concret i aix far que els visitants ho tinguin ms fcil per organitzar lagenda i, fins i tot, puguin compaginar ms duna activitat en un mateix dia.


Daltra banda, tamb sha buscat obrir espais singulars i emblemtics del territori per a fer-hi tastos. s el cas el castell de Recasens, el Monestir de Sant Pere de Rodes, la casa de lAbat de Llan o la torre del Museu del Suro de Palafrugell. A tots ells es faran degustacions del vi de lEmpord.

A ms, el festival compta amb noves activitats. L1 d'abril arrencar amb una caminada popular entre vinyes a Capmany, un dels territoris amb ms cultiu de vinya. Al final, es podr degustar la butinatxa, una nova creaci que combina la botifarra i la garnatxa. Una altra novetat destacada s la posada en servei del que sha anomenat Vinibus que sortir cada dissabte des de quatre localitats per visitar diversos cellers. El director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, ha justificat el decreixement del nombre dactivitats per tal de buscar una major qualitat en la proposta del Vvid. Volem que el visitant pugui fer una descoberta del territori i oferir-li una programaci ms qualitativa que quantitativa, ha remarcat. Com a novetat aquesta any, totes les activitats es podran reservar i pagar a travs del web del festival. s una millora tecnolgica que vol facilitar tant a visitants com a cellers la planificaci de les activitats. Shan posat a la venda 1.500 places a les activitats ms restringides, tot i que nhi ha daltres, com la marxa popular, que no tenen aforament. A la llarga, i segons ha explicat Ramos, la voluntat s que alguns dels paquets que sofereixen especialment per al Vvid es puguin mantenir dins loferta de tot lany.

En lorganitzaci del programa dactivitats hi participen els 27 cellers visitables que formen part de la DO, per tamb formen part de la iniciativa els 104 socis que integren el Club de mrqueting de la Ruta del Vi DO Empord. En ledici passada, es van registrar ms de 7.000 visitants (un 30% ms que el 2015) que van fer una despesa mitjana de 25 euros per persona, mentre que es calcula que limpacte econmic al territori va superar els 480.000 euros. Per procedncies, el 37% eren gironins, el 49% de la resta de Catalunya i el 17% internacionals.

Ms informaci: http://vivid.costabrava.org/


A la venda a les llibreries i quioscos

   
   

Subscripci  

Subscriu-te a la revista clicant aqu

   

Baix Empord Digital  

   

Rebre informaci  

   

Noticies  

Programaci dela5a edici del Vvid, el mes de les experincies enoturstiques de la Costa Brava

Llegiu-ne més...

Gran afluncia de pblic al Terracotta amb la presentaci del catleg "De Vil Clara a Vil-Clara"

Llegiu-ne més...

La Fundaci Vila Casas mostra a Can Mario el treball de Xavier Escrib

Llegiu-ne més...

V Jornades gastronmiques de la tfona a Pals

Llegiu-ne més...

La cuina de lEmpordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la Boti-Farra per la llibertat

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves installacions

Llegiu-ne més...

La segona edici de Som Cultura presenta seixanta experincies culturals genunes

Llegiu-ne més...

El llibre Dlmens, menhirs i coves, editat per la Revista del Baix Empord, es presenta a Cass de la Selva

Llegiu-ne més...