banner_b.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Cinc municipis del Baix Empordà es converteixen en la segona destinació catalana a obtenir l’acreditació internacional de turisme creatiu

 

El matí del 24 de març l’Escola de Ceràmica dela Bisbald’Empordà va acollir l’acte de presentació de la campanya de promoció turística conjunta de cinc municipis de l’Empordanet –La Bisbal d’Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Corçà; i Ullastret–, que durant l’acte van rebre l’acreditació internacional com a destinació de turisme creatiu de la xarxa Creative Tourism Network.

L’alcalde de Forallac, Josep Sala, va donar la benvinguda als assistents en nom dels cinc municipis que formen part del Pla estratègic de desenvolupament econòmic local. Precisament, és a partir d’aquest pla que sorgeix la iniciativa de fer la campanya de promoció turística conjunta i optar a la candidatura per formar part de la xarxa internacional de destinacions de turisme creatiu. L’objectiu és fer encara més visible l’oferta que vincula turisme i artesania davant els potencials viatgers, especialment en mercats internacionals. Sala va manifestar, així, que “els motius de la celebració de l’acte són una mostra més que els municipis, de manera conjunta, aposten per tal de fomentar i impulsar l’artesania del territori en totes les seves vessants, una d’elles la turística”.

L’actor Carles Xuriguera, vinculat al territori, va ser l’encarregat de presentar la campanya de promoció turística conjunta “Escapada al més autèntic Empordà”, que durant tot l’any i fins el 10 de desembre proposa activitats que permeten als visitants descobrir la cultura de la destinació on viatgen compartint moments privilegiats amb la seva població local. Aquesta campanya compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Brava Girona. Xuriguera va explicar que la campanya destaca el territori, però sobretot el que hi passa dins, la seva gent, i va acabar la seva intervenció dient que “amb les activitats d’aquesta campanya, els visitants no s’emportaran un record material sinó una vivència per sempre”.

 

A continuació, la directora de la xarxa internacional de destinacions de turisme creatiu Creative Tourism Network, Caroline Couret, va lliurar l’acreditació com a destinació de turisme creatiu al conjunt dels cinc municipis de “Visit Empordanet” (La Bisbald’Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Corçà; i Ullastret). Durant la seva intervenció, Couret va explicar que aquests cinc municipis han rebut aquesta acreditació principalment perquè “compten amb els actius culturals tangibles i intangibles per esdevenir una destinació de turisme creatiu, més enllà de la bellesa paisatgística, i perquè hi ha una voluntat i una visió de futur de la destinació clara i decidida per posicionar-se en aquest segment en creixement a tot el món”.

La clausura de l’acte va anar a càrrec del director general de Turisme de la Generalitatde Catalunya, Octavi Bono, que va felicitar una iniciativa que posa en comú aspectes que s’enllacen: la creativitat, el món del turisme, i el desig de col·laborar de cinc municipis. Bono va afirmar que són “tres vèrtexs d’un triangle perfecte que poden donar tot l’impuls que es busca en aquest territori per a l’activitat turística”. Entre els assistents a l’acte també hi havia el cap de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda dela Generalitat, el director del Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ala Bisbal, alcaldes de poblacions veïnes i representants d’associacions, entitats i empreses vinculades al turisme i l’artesania del territori.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La 18ª edició del “Cuina i Golf” de la Cuina de l’Empordanet aplega prop de 250 persones al Club de Golf d’Aro - Mas Nou

Llegiu-ne més...

Arrenquen les XXII Jornades Gastronòmiques «La Clova: Tastets de Mar», a Torroella de Montgrí i l'Estartit

Llegiu-ne més...

Fins al 19 de maig el Museu de la Pesca acull l’exposició “Va de Mar”

Llegiu-ne més...

Calonge celebra el proper cap de setmana la XX edició del Mercat Medieval

Llegiu-ne més...

Cinc municipis del Baix Empordà es converteixen en la segona destinació catalana a obtenir l’acreditació internacional de turisme creatiu

Llegiu-ne més...

Ja és a punt la 4ª edició del “Vívid, el festival del Vi”

Llegiu-ne més...

Diego Arnaste, director general d’Aromar Hotels i Restaurants

Llegiu-ne més...

La Notaria de Palamós, finalista de la “Tapa de l’Any”

Llegiu-ne més...