banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Arrenquen les XXII Jornades Gastronòmiques «La Clova: Tastets de Mar», a Torroella de Montgrí i l'Estartit


El dia 1 de juny s'ha donat el tret de sortida a les tradicionals Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», que enguany arriben a la 21ena edició, amb una presentació-degustació al passeig del Molinet, de l'Estartit, que ha aplegat restauradors, proveïdors, col·laboradors i responsables municipals. Les jornades, una de les més veteranes i consolidades de les comarques gironines, comptaran, enguany, amb la participació d'onze establiments, els restaurants Picasso, Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, Gastrobar Can Sánchez, La Palmera, La Sal, Les Corones, Les Salines, Medes II i Nereida.

Un any més, els restauradors mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, amb entrants que tenen la clova com a element central, i un segon plat de peix de proximitat. Tot plegat, regat amb vins del Celler Castell de Perelada, patrocinador de les jornades.

Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom.

Com també és tradició, les jornades inclouran, un any més, el concorregut i esperat Concurs de Musclos, que se celebrarà el 10 de juny, a les 12 h, a la plaça de la Llevantina. En aquesta musclada popular i gratuïta, els restaurants participants portaran musclos cuinats d'11 maneres diferents i el públic escollirà quina és la millor proposta i, quin serà el restaurador que s'endurà el guardó Musclo d'Or 2017.

Treball en equip i dinamització econòmica

Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i comptem amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. En l'acte de presentació hi han intervingut el regidor de Promoció Econòmica, Marc Calvet; el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau i el vicepresident de l'estació nàutica, Jordi Ponjoan. Tots tres han coincidit a destacar el gran treball en equip que hi ha al darrera de les jornades, tant en el que fa als restauradors, com a les tasques d'organització i difusió. També han posat de relleu la importància que tenen per a la promoció de la destinació, especialment en un mes en què encara no s'ha entrat en el moment àlgid de la temporada turística.

CLIQUEU EL CARTELL PER ACCEDIR ALS MENÚS DE LA CAMPANYA


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Aquest divendres comença la Setmana Sense Fum 2018

Llegiu-ne més...

El mercat de Palafrugell promociona els seus productes amb la primera jornada gastronòmica “Tasta el mercat

Una representació de 12 parades del mercat diari de Palafrugell oferiran els seus productes de venda habitual i derivats, cuinats al moment, per al gaudi dels assistents a l’esdeveniment.

Llegiu-ne més...

Doble escala de creuers al port de Palamós amb el Seabourn Encore i l'Star Pride

El port de Palamós rep la primera doble escala de creuers de la temporada amb 750 passatgers que ajudaran a impulsar l’arribada de turisme en temporada baixa a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

Premis del Carroussel Costa Brava- Festes de Primavera de Palafrugell

La colla EKSI!!! guanya el Carnaval de Carnavals amb “Fantasia del Vent”

Llegiu-ne més...

Comunicat sobre la retirada de formatge Reblochon fabricat a França

Llegiu-ne més...

Més de 250 activitats especials per celebrar el Dia i la Nit dels Museus a Catalunya

La celebració comença el divendres 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, i s’allargarà al dissabte 19 amb la Nit dels Museus.

Llegiu-ne més...

#CatalanFood, xefs i productes junts per mostrar internacionalment la potència de l'agroalimentació catalana

Aquest vídeo,  que es distribuirà internacionalment amb les actuacions de la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca) del Departament d’Agricultura, compta amb una representació dels cuiners més reconeguts, entre d’altres, dels xefs Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Paco Pérez

Llegiu-ne més...

Mig centenar d’il·lustradors pintaran espais de l’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell

El projecte tindrà lloc a finals de juny i serà coordinat per AcompanyArt i Ignasi Blanch 

Llegiu-ne més...